2-daagse workshop: AIRM-model of vergevingsgesprekken binnen EFT

AIRM-model of vergevingsgesprekken binnen EFT

 

2-daagse workshop

 

Opzet van de workshop

AIRM of ‘attachment injury repair model’ is een specifieke manier van werken binnen EFT om met gehechtheidskwetsuren om te gaan. Iedereen die met koppels werkt weet en ervaart hoe pijn vanuit levensgebeurtenissen mee de huidige cyclus tussen het koppel bepaalt. Soms gebeurt het ook dat partners elkaar op momenten van verhoogde kwetsbaarheid geen veiligheid boden waardoor het vertrouwen lijkt te breken. Deze ingrijpende gebeurtenissen noemen we een gehechtheidskwetsuur en kenmerkend is dat ze het proces naar het bouwen van veilige verbinding in fase 2 ernstig kunnen verstoren of blokkeren.

Sue Johnson ontwikkelde een specifieke manier om partners te helpen door deze blokkade heen te groeien. Aan de hand van videomateriaal stellen we jullie gedurende de tweedaagse workshgop deze manier van werken voor en oefenen we iedere stap van het AIRM-model in.

 

Doelstelling van de workshop

De leerdoelen van deze workshop zijn:
[list line=”no” style=”style1″]

 • Gehechtheidskwetsuren herkennen en de gehechtheidslogica ervan voelen.
 • Begrijpen waarom deze relationele wonden koppels blokkeren in het bouwen van veilige verbinding.
 • Het verband voelen tussen de cyclus van het koppel en het bestaan van gehechtheidskwetsuren.
 • De kenmerken leren herkennen die de timing bepalen wanneer je kan starten met AIRM.
 • Oog hebben voor het belang dat de teruggetrokken partner voldoende betrokkenheid toont om dit emotioneel proces aan te gaan.
 • Voeling krijgen wanneer de gekwetste partner voldoende gede-escaleerd is om de onderliggende pijn te gaan durven tonen.
 • De onderliggende pijn van de gekwetste partner zo bewerken dat hij/zij bij de kern van de kwetsuur kan komen.
 • De kwetsende partner helpen om empathisch te kunnen reageren op deze pijn.
 • Opzetten van die enactments die essentieel zijn in dit vergevingsproces.

[/list]

Naast deze specifieke doelstellingen zal deze training eveneens een verdieping zijn van je EFT werk. Alle basisvaardigheden binnen EFT zijn ook in het AIRM essentieel en zullen dus verdiept worden door een dieper aanvoelen en inoefenen.

 

Trainers

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent en contextueel systeemtherapeut en gecertificeerd EFT-trainer, EFT-therapeut en EFT supervisor. Hij heeft een eigen praktijk voor relatietherapie en geeft bij verschillende opleidingsinstellingen in Vlaanderen opleiding aan counselors en therapeuten. Voor EFT-Belgium organiseert hij HoudMeVast- trainingen voor koppels en therapeuten en geeft hij workshops over EFT en partnergeweld in het binnen en buitenland. Samen met Lieven Migerode publiceerde hij hierover verschillende artikels en het boek: Emotionally focused therapie en partnergeweld – Vechten voor de liefde.

 

Lieven Migerode is klinisch psycholoog, erkend relatie en gezinstherapeut, opleider en supervisor BVRGS en Erkend EFT supervisor en trainer. Lieven is klinisch psycholoog, erkend relatie en gezinstherapeut, opleider en supervisor BVRGS. Hij voert de dagelijkse leiding van de postgraduate opleiding tot relatie en gezinstherapeut van de KULeuven.
Hij introduceerde Sue Johnson in België ter gelegenheid van het Good Enough Couple. Ondertussen verzorgde Lieven EFT training in België, Nederland, Finland, Ierland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Iran, Canada, Polen en Italië en werd hij mentor van nieuwe EFT trainers in Roemenië, Italië en Frankrijk. De EFT training voegt zich bij zijn 40 jaar ervaring als relatietherapeut. Deze ervaring werd neergeschreven in een boek voor koppels over de liefde, Ik zie u graag, uitgegeven bij Lannoo.

 

Datum

[list line=”no” style=”style1″]

 • 24 en 25 oktober 2022
 • Van 9u30 tot 17u

[/list]

 

Locatie

Jeugdherberg De Blauwput Leuven
Martelarenlaan 11A
3010 Leuven

 

Deelnemers

Voor iedereen die minimum een externship EFT volgde of de basistraining voor hulpverleners en counselors.

 

Prijs

250 EUR

 

Inschrijvingen

[list line=”no” style=”style1″]

 • Inschrijven voor deze workshop gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding: Naam deelnemer – Workshop AIRM 2022. Na je online reservering krijg je overigens nog een e-mail met gedetailleerde betalingsinformatie.
 • Je betaling geldt als inschrijving.
 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.