2-daagse workshop: dans de EFT- tango binnen EFT, EFFT en EFIT (VOLZET)

Dans de EFT- tango binnen EFT, EFFT en EFIT

 

2-daagse workshop

 

Opzet van de workshop

In de opleidingen EFT wordt steeds meer belang gehecht aan de EFT-tango die de vijf basisbewegingen van de EFT therapeut beschrijft. De EFT-tango biedt de therapeut een houvast om elke sessie te ordenen. Het helpt te weten wat we doen in de sessies en vooral om de volgende stap in een sessie met een koppel, familie of individu te voorzien. Of je nu aan het werken bent in fase 1 of fase 2, de EFT-tango geeft altijd richting aan de manier waarop we de sessie kunnen vormgeven. De EFT-tango omschrijf in vijf bewegingen de manier waarop de therapeut nieuwe, corrigerende ervaringen tussen partners regisseert in de sessie.

In deze twee dagen verdiepen we ons in deze vijf basisbewegingen en we maken ze toepasbaar binnen het werken met koppels (EFT), families (EFFT) en individuen (EFIT). Aan de hand van videomateriaal demonstreren we deze 5 basisbewegingen. Daarnaast is er veel aandacht om te oefenen in het dansen van deze tango en zelf te ervaren hoe het is als cliënt om warm en toch stevig geleid te worden richten een emotioneel corrigerende ervaring.

 

Doelstelling van de workshop

De leerdoelen van deze workshop zijn:
[list line=”no” style=”style1″]

 • Je leert hoop als ingang te nemen voor EFT-therapie
 • Je leert de EFT-tango hanteren als landkaart in het procesmatig werken met koppels, gezinnen en individuen.
 • Je leert het proces tussen het paar, gezinsleden of bij het individu te reflecteren en je te blijven focussen op het proces
 • Je leert het evenwicht zoeken tussen het interpersoonlijk en intrapsychisch werken
 • Je leert over het assembleren van emoties
 • Je oefent verder in het opbouwen van enactments
 • Je oefent verder in het processen van een enactment
 • Je oefent manieren om het veranderingsproces tussen het koppel te integreren en te valideren.
 • Je verdiept aan de hand van oefeningen je EFT-vaardigheden en eigen stijl

[/list]

 

Trainers

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent en contextueel systeemtherapeut en gecertificeerd EFT-therapeut en EFT supervisor. Hij heeft een eigen praktijk voor relatietherapie en geeft bij verschillende opleidingsinstellingen in Vlaanderen opleiding aan counselors en therapeuten. Voor EFT-Belgium organiseert hij HoudMeVast- trainingen voor koppels en therapeuten en geeft hij workshops over EFT en partnergeweld in het binnen en buitenland. Samen met Lieven Migerode publiceerde hij hierover verschillende artikels en het boek: Emotionally focused therapie en partnergeweld – Vechten voor de liefde.

 
 
 

Lieven Migerode is klinisch psycholoog, erkend relatie en gezinstherapeut, opleider en supervisor BVRGS en Erkend EFT supervisor en trainer. Lieven is klinisch psycholoog, erkend relatie en gezinstherapeut, opleider en supervisor BVRGS. Hij voert de dagelijkse leiding van de postgraduate opleiding tot relatie en gezinstherapeut van de KULeuven.
Hij introduceerde Sue Johnson in België ter gelegenheid van het Good Enough Couple
Ondertussen verzorgde Lieven EFT training in België, Nederland, Finland, Ierland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Iran, Canada, Polen en Italië en werd hij mentor van nieuwe EFT trainers in Roemenië, Italië en Frankrijk. De EFT training voegt zich bij zijn 40 jaar ervaring als relatietherapeut. Deze ervaring werd neergeschreven in een boek voor koppels over de liefde, Ik zie u graag, uitgegeven bij Lannoo.

 

Datum

[list line=”no” style=”style1″]

 • Maandag 19 april en dinsdag 20 april 2021 (9u30 – 17u)

[/list]

 

Locatie

Jeugdherberg De Blauwput Leuven
Martelarenlaan 11A
3010 Leuven

 

Deelnemers

Voor iedereen die minimum een externship EFT volgde.

 

Prijs

250 EUR

 

Inschrijvingen

[list line=”no” style=”style1″]

 • Inschrijven voor de ‘Workshop EFT-tango’ gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding: Naam deelnemer – Workshop EFT-tango. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
 • Je betaling geldt als inschrijving.
 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.