3 in 1 Online Masterclasses: EFIT in action

3 in 1 Online Masterclasses: EFIT in action

 

Emotionally Focused Individual Therapy

 

Opzet van deze masterclasses

Deze reeks van 3 namiddagen laat drie ervaren EFT-therapeuten aan het woord over de wijze waarop zij op hun manier en binnen hun specialisme EFT toepassen in het werken met individuen. Niet alleen introduceren zij de basisprincipes van dit model, ze tonen ook hun werk aan de hand van opnames van therapeutische sessies. Doorheen deze namiddagen en kijkend naar deze sessies krijg je als deelnemers een beeld van de helende kracht van EFIT.

Sessie 1: EFIT & trauma

In deze eerste masterclass toont Leanne Campbell ons de manier waarop zij individueel werkt met trauma. Als een van de wereldautoriteiten in EFIT en EFT introduceert ze de basisbeginselen van EFIT en toont ze aan de hand van een sessie hoe diepe emotionele corrigerende ervaringen ertoe leiden dat mensen herstellen van traumatische ervaringen en zichzelf en hun relaties met anderen opnieuw als liefdevol en veilig kunnen ervaren.

Deze sessie gaat door in het Engels. De videofragmenten zullen voorzien zijn van Nederlandse ondertitels.

Sessie 2: EFIT & Persoonlijkheidsstoornissen

In de tweede masterclass neem Karin Wagenaar ons mee doorheen haar jarenlange ervaring in het werken met mensen met een persoonlijkheidsstoornis. Zij heeft in het koppelwerk de meerwaarde van EFIT opgemerkt als een van de partners een ernstige persoonlijkheidsproblematiek heeft. De relatiegesprekken zijn soms zo ontregelend- hoe klein en hoe langzaam je ook werkt- dat een mentaliserende individuele sessie tussendoor erg helpend kan zijn. Het gebrek aan epistemisch vertrouwen (van degene met de persoonlijkheidsproblematiek) in de positieve interactie maakt het werken vaak langzaam en langdurig.

Deze sessie gaat door in het Nederlands.

Sessie 3: EFIT & geweld

Tot slot toont Jef Slootmaeckers in deze laatste bijeenkomst hoe hij via EFIT werkt rond agressie en kwaadheid. Hij toont hoe we kwaadheid en agressie kunnen begrijpen vanuit een logisch antwoord op ervaren onveiligheid in het leven. Hij bespreekt hoe we via het lichaam en emoties cliënten kunnen helpen de gehechtheidsbetekenis van agressie te ontdekken en deze via corrigerende ervaringen kunnen ombuigen van een verstarde en geblokkeerde naar een meer open manier van omgaan met kwetsbaarheid in het leven.

Deze sessie gaat door in het Nederlands.

 

Over EFIT

EFIT of Emotionally Focused Individual Therapy is de individuele variant van EFT zoals we deze kennen voor koppels. Deze therapie is ontwikkeld door Dr. Sue Johnson (Johnson, 2009 & 2019) en heeft in wezen dezelfde therapeutische doelstelling als EFT voor koppels: We creëren samen met cliënten emotioneel corrigerende ervaringen waarin ze nieuwe wegen ontwikkelen om zich te verhouden tot hun eigen emoties en ervaringen, tot belangrijke anderen en tot de existentiële dillema’s in het leven. Ook hier vormt de hechtingstheorie de leidraad tot begrijpen van cliënten en hun pijn en stuurt het de therapeutische processen en interventies tot duurzame verandering.

EFIT helpt cliënten te bewegen van een meer defensieve en rigide manier naar een meer flexibele manier van zich te verhouden ten opzichte van zichzelf en anderen. Hierbij leren cliënten hun emoties op een nieuwe manier aangaan waardoor ze betekenisvolle coherente beelden van zichzelf ontwikkelen. Dit leidt ertoe dat ze zich op een nieuwe manier met zichzelf en belangrijke anderen kunnen verbinden. EFIT heeft dus net als EFT zowel een intrapsychische als interpersoonlijke focus.

 

Data

Sessie 1: EFIT & trauma

[list line=”no” style=”style1″]

 • 14/09/2021
 • 14u-18u

[/list]

Sessie 2: EFIT & persoonlijkheidsstoornissen

[list line=”no” style=”style1″]

 • 21/09/2021
 • 14u-18u

[/list]

Sessie 3: EFIT & agressie

[list line=”no” style=”style1″]

 • 07/10/2021
 • 14u-18u

[/list]

 

Locatie

Deze training gaat online door via Zoom.

 

Kostprijs

225 euro voor de drie masterclasses
Afzonderlijk inschrijven per thema is niet mogelijk.

 

Wie

Voor iedereen die als therapeut werkt en wil kennis maken met Emotionally Focused Individual Therapy en/of meer wil weten over deze uitdagende thema’s.

 

Over de trainers

Leanne Campbell is co-directeur van het Vancouver-Island centrum voor EFT (Canada). Sinds de jaren ‘90 is ze opgeleid door en werkt ze intensief samen met Dr. Sue Johnson. Als EFT-therapeut heeft ze de laatste drie decennia gewerkt met honderden koppels, individuen en families. Daarnaast is ze al jaren actief als erkend EFT-trainer en supervisor en geeft ze EFT-training op verschillende plaatsen in de wereld. Leanne specialiseerde zich in haar werk vooral in trauma en rouw. Recent is ze ook mede-coördinator van een grote EFIT-outcome studie. Leanne is een wereldautoriteit wanneer het gaat over Emotionally Focused Individual Therapy en trauma.

 

Karin Wagenaar, EFT-trainer is erkend psychotherapeut sinds 1991. Zij geeft EFT-trainingen vanuit de Stichting EFT Nederland. Karin verzorgt ook geregeld voordrachten en workshops over EFT in het buitenland o.a. in België, de UK, Hongarije, IJsland, Ierland, Rusland, Italië, Roemenië. Zij schreef een succesvol boek: Relaties hoe doe je dat? uitgegeven bij Van Duuren. Karin Wagenaar is bovendien Certified Therapist, Supervisor en Trainer in Emotionally Focused Therapy (EFT), aangesloten bij ICEEFT (het International Centre for Excellence in EFT) te Ottawa, en voorzitter van de Stichting EFT-NL. Zij is sinds 4 jaar boardmember bij ICEEFT.

 

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en erkend EFT-therapeut, EFT-supervisor en EFT-trainer-in-training. Hij werkte jarenlang in het algemeen welzijnswerk en verdiepte zich in het werken met partnergeweld en agressie. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde. Jef is als trainer en supervisor verbonden met verschillende opleidingscentra in Vlaanderen en trainde de afgelopen jaren vele teams in het hulpverleningslandschap. Hij is auteur van een aantal artikels over partnergeweld en schreef samen met Lieven Migerode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. (Lannoo Campus). Hij geeft training over EFT en geweld in binnen- en buitenland.

 

Inschrijven

[list line=”no” style=”style1″]

 • Inschrijven voor ‘Masterclass EFIT’ gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding van Naam deelnemer – Masterclass EFIT. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
 • De maand volgend op je inschrijving krijg je automatisch een factuur toegestuurd.
 • Je betaling geldt als inschrijving.
 • Je kan je niet afzonderlijk inschrijven voor de verschillende sessies.
 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

[/list]

 

Achtergrond

[list line=”no” style=”style1″]

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.