3 in 1 Online Masterclasses: EFT in beeld

3 in 1 Online Masterclasses: EFT in beeld

 

Emotionally Focused Therapy

 

Opzet van deze masterclasses

Deze reeks van 3 namiddagen laat drie ervaren EFT-trainers aan het woord over de wijze waarop zij op hun manier EFT toepassen met koppels. Niet alleen tonen en bespreken zij een sessie, ze focussen zich ook telkenmaal op een specifiek aspect van EFT. Doorheen deze namiddagen en kijkend naar deze sessies krijg je als deelnemers een beeld van de helende kracht van EFT. Deze sessies zijn zowel te zien als introductie in EFT als een verdiepingstraining voor meer ervaren EFT-therapeuten.

Sessie 1: Diepere emoties en hun verhouding tot de cyclus.

In deze eerste masterclass toont Karin Wagenaar ons de manier waarop zij samen met het koppel de cyclus van diepere betekenis kan voorzien. De cyclus lijkt oppervlakkig gezien een afgestompte herhaling van gedrag, die de ander steeds aanzet tot meer reactiviteit. Als we aansluiten, vertragen en ons empathisch verplaatsen in beide partners, dan begint langzamerhand de hechtingsbetekenis zich te ontvouwen. De taak van de therapeut is om de reactieve emoties van beiden te gaan doorvoelen en samen een ander verhaal te co-creëren, één van verlangen naar verbinding. ‘Reframing’ van de reactieve emoties in het hechtingskader is daarbij onmisbaar voor het ordenen van de emoties en genereert hoop.

Sessie 2: Contact maken met de persoon in de teruggetrokken positie

In de tweede masterclass toont Lieven Migerode ons een manier waarop we emotioneel contact kunnen maken met de persoon in de teruggetrokken positie. Deze mensen lijken soms weinig woorden te hebben en beïnvloeden zo niet allen hun parnter maar ook de therapeut soms tot wanhoop en tot aanklampend gedrag. Deze invloed onderkennen is het begin van vrijheid voor de therapeut om andere wegen te bewandelen om de innerlijke wereld van de persoon in de teruggetrokken positie te verkennen. Empathie voor het harde werk dat gebeurt binnen in de stilte is daarbij de start.

Sessie 3: De verborgen wereld van de aanklampende positie

Tot slot toont Jef Slootmaeckers in deze laatste bijeenkomst een sessie waarbij we ontdekken dat er een verborgen wereld van angst te ontdekken is bij de persoon in de aanklampende positie. Hij toont vooral welke weg je als therapeut kan bewandelen om in deze vaak verborgen wereld rond te wandelen met je cliënten. Daarnaast bespreekt hij hoe deze verborgen emotionele wereld het zo nodig heeft om gezien te worden door de andere partner, hoe beangstigend dit tegelijkertijd ook is. Hoe we deze emotionele brug tussen deze emotionele werelden bouwen is het sluitstuk van deze reeks ‘EFT in beeld’.

 

Data

Sessie 1: Diepere emoties en hun verhouding tot de cyclus.

[list line=”no” style=”style1″]

 • 19/09/2022
 • 14u-18u

[/list]

Sessie 2: Contact maken met de persoon in de teruggetrokken positie.

[list line=”no” style=”style1″]

 • 10/10/2022
 • 14u-18u

[/list]

Sessie 3: De verborgen wereld van de aanklampende positie

[list line=”no” style=”style1″]

 • 27/10/2022
 • 14u-18u

[/list]

 

Locatie

Deze training gaat online door via Zoom.

 

Kostprijs

225 euro voor de drie masterclasses
Afzonderlijk inschrijven per thema is niet mogelijk.

 

Wie

Voor iedereen die als therapeut werkt en wil kennis maken met Emotionally Focused Therapy en/of meer wil weten over deze uitdagende thema’s.

 

Over de trainers

Karin Wagenaar, EFT-trainer is erkend psychotherapeut sinds 1991. Zij geeft EFT-trainingen vanuit de Stichting EFT Nederland. Karin verzorgt ook geregeld voordrachten en workshops over EFT in het buitenland o.a. in België, de UK, Hongarije, IJsland, Ierland, Rusland, Italië, Roemenië.

Zij schreef een succesvol boek: Relaties hoe doe je dat? uitgegeven bij Van Duuren.

Karin Wagenaar is bovendien Certified Therapist, Supervisor en Trainer in Emotionally Focused Therapy (EFT), aangesloten bij ICEEFT (het International Centre for Excellence in EFT) te Ottawa, en voorzitter van de Stichting EFT-NL. Zij is sinds 4 jaar boardmember bij ICEEFT.

 

Lieven Migerode, Erkend EFT supervisor en trainer. Lieven is klinisch psycholoog, erkend relatie en gezinstherapeut, opleider en supervisor BVRGS. Hij voert de dagelijkse leiding van de postgraduate opleiding tot relatie en gezinstherapeut van de KULeuven.

Hij introduceerde Sue Johnson in België ter gelegenheid van het Good Enough Couple Congres in 2006. Zijn mentoren in EFT waren Sue Johnson, Karin Wagenaar en Yolanda Von Hockauf. In 2014 richtte Lieven EFT België op en organiseerde het eerste externship.

Ondertussen verzorgde Lieven EFT training in België, Nederland, Finland, Ierland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Iran, Canada, Polen en Italië en werd hij mentor van nieuwe EFT trainers in Roemenië, Italië en Frankrijk. De EFT training voegt zich bij zijn 40 jaar ervaring als relatietherapeut. Deze ervaring werd neergeschreven in een boek voor koppels over de liefde, Ik zie u graag, uitgegeven bij Lannoo.

 

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en erkend EFT-therapeut, EFT-supervisor en EFT-trainer. Hij werkte jarenlang in het algemeen welzijnswerk en verdiepte zich in het werken met partnergeweld en agressie. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde. Jef is als trainer en supervisor verbonden met verschillende opleidingscentra in Vlaanderen en trainde de afgelopen jaren vele teams in het hulpverleningslandschap. Hij is auteur van een aantal artikels over partnergeweld en schreef samen met Lieven Migerode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. (Lannoo Campus). Hij geeft training over EFT en geweld in binnen- en buitenland.

 

Inschrijven

[list line=”no” style=”style1″]

 • Inschrijven voor de ‘Masterclass EFT’ gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding van Naam deelnemer – 3 in 1 Masterclass EFT. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
 • De maand volgend op je inschrijving krijg je automatisch een factuur toegestuurd.
 • Je betaling geldt als inschrijving.
 • Je kan je niet afzonderlijk inschrijven voor de verschillende sessies.
 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.