Basisopleiding EFT voor Therapeuten 2024 Zomereditie – Externship EFT (VOLZET)

Basisopleiding EFT voor Therapeuten 2024 Zomereditie – Externship EFT

Inhoud van de training

Waar gaan de steeds terugkomende conflicten bij koppels over? Hoe kunnen we als therapeut houvast vinden in de overspoelende emoties en conflicten? Hoe helpen we koppels hun patronen ombuigen naar een veiligere relatie met meer verbondenheid? Als antwoord op al deze vragen ontwikkelde Sue Johnson Emotionally Focused Therapy (EFT). Een model voor relatietherapie dat liefde en hechting als centraal uitgangspunt neemt. Dit therapiemodel biedt een duidelijke landkaart waar het bij koppels over gaat en hoe we hen als therapeut effectief kunnen helpen in hun zoektocht naar een veiligere verbonden relatie.

Deze training omvat vier dagen waarin het gehele EFT-model wordt doorlopen. Binnen de theoretische onderbouwing van het model komt de hechtingstheorie uitgebreid aan bod. Daarnaast worden in een logische opbouw alle fasen en stappen en interventies van het model behandeld. De achterliggende humanistische visie van groei en ontwikkeling stuurt het leerproces. Naast theorie is er uitdrukkelijk plaats voor ervaringsgerichte onderdelen waarin de toekomstige EFT-therapeut aan den lijve voelt wat EFT inhoudt.

Naast een een heldere kijk op het veranderingsproces van EFT, train je in deze opleiding eveneens therapeutische vaardigheden die je werk als therapeut zullen verrijken en die je niet alleen kan toepassen in het werken met koppels maar eveneens met individuen en gezinnen.

Trainers

Lieven Migerode, erkend EFT supervisor en trainer. Lieven is klinisch psycholoog, erkend relatie- en gezinstherapeut, opleider en supervisor BVRGS.
Hij introduceerde Sue Johnson in België in 2006. Zijn mentoren in EFT waren Sue Johnson, Karin Wagenaar en Yolanda Von Hockauf. In 2014 richtte Lieven EFT België op en organiseerde het eerste externship.

Ondertussen verzorgde Lieven EFT training in binnen- en buitenland en werd hij mentor van verschillende nieuwe EFT trainers. De EFT training voegt zich bij zijn 40 jaar ervaring als relatietherapeut. Deze ervaring werd neergeschreven in een boek voor koppels over de liefde, Ik zie u graag, uitgegeven bij Lannoo.

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en erkend EFT therapeutEFT supervisor en EFT trainer. Jef is directeur van EFT-Belgium. Hij werkte jarenlang in het algemeen welzijnswerk.  Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde.

Hij geeft EFT en EFIT opleidingen op verschillende plaatsen in de wereld en in België. Hij is auteur van verschillende nationale en internationale artikels en schreef samen met Lieven Migerode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. Daarnaast schreef hij samen met Linne De Loof, Lieven Migerode een boek voor koppels: Vechten voor de liefde. Een eigenwijze kijk op conflicten en partnergeweld.

Data

 • 27-30 augustus 2024
 • Van 9u30 – 17u00

Wie

Je bent psychotherapeut, en lid van een erkende psychotherapie vereniging, of je bent in opleiding bij een erkende psychotherapie opleiding (4 jaar), of je bent master in de klinische psychologie, in de orthopedagogie of psychiater. Door in te schrijven erken je aan deze voorwaarden te voldoen. Voor bijkomende verduidelijking neem contact met info@eft-belgium.org.

Locatie

Clemenspoort VZW
Overwale 3/1
9000 Gent

Kosten

 • 775 EUR bij vroeginschrijving en betaling voor 15/03/2024
 • 825 EUR bij inschrijving en betaling vanaf 15/03/2024
 • Lunch is voorzien
 • Accreditatie voor artsen is aangevraagd

Inschrijven

 • Inschrijven gebeurt online via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het inschrijvingsbedrag.
 • De plaatsen worden gereserveerd volgens betaling.
 • Je betaling geldt als inschrijving.
 • De deelnemers zullen bij het begin van de training een geheimhouding clausule tekenen omtrent de klinische casussen.

Betalingsinformatie en factuur

Deze betalingsinformatie ontvang je na je inschrijving ook per e-mail. Er wordt op het einde van de maand automatisch een factuur verstuurd naar de gegevens die u zelf invulde.

 • Bedrag:
  • 775,00 EUR bij vroeginschrijving en betaling voor 15/03/2024
  • 825,00 EUR bij inschrijving en betaling vanaf 15/03/2024
 • IBAN: BELFIUS BE70 0688 9742 4425
 • BIC: GKCC BE BB
 • Begunstigde: EFT België VZW
 • Mededeling: basistraining 2024 zomer naam deelnemer : factuurnummer (indien gekend)

Annulatie

 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag.
 • Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.