Basisopleiding EFT voor Therapeuten – Extra editie – VOLZET

Ook gekend als externship – Wegens veel vraag en succes: 2e editie 2021

 

Inhoud van de training

Waar gaan de steeds terugkomende conflicten bij koppels over? Hoe kunnen we als therapeut houvast vinden in de overspoelende emoties en conflicten? Hoe helpen we koppels hun patronen ombuigen naar een veiligere relatie met meer verbondenheid? Als antwoord op al deze vragen ontwikkelde Sue Johnson Emotionally Focused Therapy (EFT). Een model voor relatietherapie dat liefde en hechting als centraal uitgangspunt neemt. Dit therapiemodel biedt een duidelijke landkaart waar het bij koppels over gaat en hoe we hen als therapeut effectief kunnen helpen in hun zoektocht naar een veiligere verbonden relatie.

Deze training omvat vier dagen waarin het gehele EFT-model wordt doorlopen. Binnen de theoretische onderbouwing van het model komt de hechtingstheorie uitgebreid aan bod. Daarnaast worden in een logische opbouw alle fasen en stappen en interventies van het model behandeld. De achterliggende humanistische visie van groei en ontwikkeling stuurt het leerproces. Naast theorie is er uitdrukkelijk plaats voor ervaringsgerichte onderdelen waarin de toekomstige EFT-therapeut aan den lijve voelt wat EFT inhoudt.

Naast een heldere kijk op het veranderingsproces van EFT train je in deze opleiding eveneens therapeutische vaardigheden die je werk als therapeut zullen verrijken en die je niet alleen kan toepassen in het werken met koppels maar eveneens met individuen en gezinnen.

 

Kijk hier naar wat EFT betekend heeft voor andere therapeuten

 

Trainers

Lieven Migerode, Erkend EFT supervisor en trainer. Lieven is klinisch psycholoog, erkend relatie en gezinstherapeut, opleider en supervisor BVRGS. Hij voert de dagelijkse leiding van de postgraduate opleiding tot relatie en gezinstherapeut van de KULeuven. Hij introduceerde Sue Johnson in België ter gelegenheid van het Good Enough Couple Congres in 2006. Zijn mentoren in EFT waren Sue Johnson, Karin Wagenaar en Yolanda Von Hockauf. In 2014 richtte Lieven EFT België op en organiseerde het eerste externship. Ondertussen verzorgde Lieven EFT training in België, Nederland, Finland, Ierland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Iran, Canada, Polen en Italië en werd hij mentor van nieuwe EFT trainers in Roemenië, Italië en Frankrijk. De EFT training voegt zich bij zijn 40 jaar ervaring als relatietherapeut. Deze ervaring werd neergeschreven in een boek voor koppels over de liefde, Ik zie u graag, uitgegeven bij Lannoo.

 

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en certified EFT therapeut & EFT supervisor en EFT trainer in training. Hij werkte jarenlang in het algemeen welzijnswerk. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde. Jef is als trainer en supervisor verbonden met verschillende opleidingscentra in Vlaanderen en trainde de afgelopen jaren vele teams in het hulpverleningslandschap. Hij is auteur van verschillende nationale en internationale artikels en schreef samen met Lieven Migerode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. (Lannoo Campus).

 

Data

[list line=”no” style=”style1″]

 • Maandag 1 en dinsdag 2 maart 2021
 • Maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021

[/list]

 

Wie

Je bent psychotherapeut, en lid van een erkende psychotherapie vereniging, of je bent in opleiding bij een erkende psychotherapie opleiding (4 jaar), of je bent master in de klinische psychologie, of master in de orthopedagogie, of psychiater. Door in te schrijven erken je aan deze voorwaarden te voldoen. Voor bijkomende verduidelijking neem contact met info@eft-belgium.org.

 

Locatie

Jeugdherberg De Blauwput Leuven
Martelarenlaan 11A
3010 Leuven

 

Kosten

[list line=”no” style=”style1″]

 • 725 EUR bij vroeginschrijving en betaling voor 31/12/2020
 • 775 EUR bij inschrijving en betaling vanaf 01/01/2021

[/list]

 

Corona – maatregelen

We bepreken het aantal deelnemers tot maximum 25 zodat we een corona-veilige opleiding kunnen aanbieden. Indien er op het moment van de opleiding verstrengde maatregelen gelden waardoor de opleiding fysiek niet kan doorgaan, zal ze online georganiseerd worden. Wie niet wenst deel te nemen aan deze online versie ontvangt een voucher voor een volgende editie van deze opleiding.

 

Inschrijving

[list line=”no” style=”style1″]

 • Inschrijven voor het externship gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding van basistraining 2021 + jouw naam. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
 • Je betaling geldt als inschrijving.
 • De plaatsen worden gereserveerd volgens betaling.
 • De deelnemers zullen bij het begin van de training een geheimhouding clausule tekenen omtrent de klinische casussen.
 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.
 • Er wordt automatisch factuur aangemaakt einde van de maand volgens de gegevens die je invoert bij je inschrijving.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.