Basistraining EFT voor hulpverleners en counselors

Basistraining EFT voor hulpverleners en counselors

Editie voorjaar 2021

 

Deze training is volgeboekt. Je kan nu inschrijven voor de editie van 2022 via deze link.

 

Wij starten allemaal in de job van hulpverlener met een warm hart voor mensen en families en met de intentie om hen de beste ondersteuning te kunnen bieden. Tegelijkertijd ontbreekt het ons soms aan een duidelijke kaart die ons de weg wijst naar het belangrijkste doel in onze begeleidingen, namelijk bouwen aan veilige verbinding.
Hoe doen we dat? Verbindingen creëren waar er soms bijna geen te zien zijn of waar de band tussen mensen bedolven lijkt te zijn geraakt onder conflict en spanning?

De grote waarde van EFT (Emotionally Focused Therapy) is dat dit model ons op een heldere manier de weg wijst hoe we relaties kunnen versterken en veiliger kunnen maken en welke stappen we kunnen zetten in ons begeleidingswerk om dit doel te bereiken.
EFT is diepgeworteld in de hechtingstheorie. Deze hechtingsbril helpt ons te begrijpen waar terugkerende spanningen en conflicten in relaties over gaan. En hoe we via de weg van emoties kunnen bouwen aan een veilige hulpverleningsrelatie en een begeleidingsruimte voor familieleden, partners en individuen.

EFT werd ontwikkeld door Sue Johnson. Ondertussen worden wereldwijd therapeuten opgeleid in dit krachtige therapiemodel. Met deze basistraining willen we de rijkdom van dit model ook delen met hulpverleners en counselors.
Op basis van onze eigen ervaring als hulpverleners in oa. het algemeen welzijnswerk en de jeugdhulpverlening, beseffen we maar al te goed dat hulpverleners en counselors te maken krijgen met de meest kwetsbare en turbulente relaties in onze samenleving en dat ze in hun werk met families en koppels meer dan wie ook nood hebben aan een helder en direct toepasbaar model dat diep aansluit bij de menselijke behoeften aan contact en veiligheid.

Deze training omvat vijf dagen waarin het gehele EFT-model wordt doorlopen. We focussen daarbij zowel op het werken met families, koppels als individuen.
We staan stil bij de theoretische onderbouwing van het model waarbij de hechtingstheorie uitgebreid aan bod komt. Daarnaast behandelen we de verschillende fasen en stappen van het model. De achterliggende humanistische visie van groei en ontwikkeling stuurt het leerproces. Naast theorie en videomateriaal van EFT sessies, is er uitdrukkelijk plaats voor ervaringsgerichte onderdelen waarin de toekomstige EFT-hulpverlener aan den lijve voelt wat EFT inhoudt.

Tijdens deze opleiding leer je:
[list line=”no” style=”style1″]

 • relaties veiliger en betrouwbaarder maken.
 • omgaan met (sterke) emoties.
 • technieken en interventies om een veilige hulpverleningsrelatie uit te bouwen en een veilige begeleidingsruimte te creëren.
 • het hechtingskader op een heldere en duidelijke manier toepassen op je werk.
 • het meer eigen maken van hechtingstaal om contact te kunnen maken met de emotionele ervaring van mensen.
 • conflicten te vertragen en om te buigen naar momenten van verbinding.
 • betekenis te geven aan gedrag dat lijkt op tegenwerking, weerstand, geslotenheid, verzet, onredelijkheid, manipulatie, enz.. En dat veelal te begrijpen is als een natuurlijke zelfbescherming tegen pijn en verlies van contact en veiligheid.

[/list]

 

Lesgevers

Jef SlootmaeckersJef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en certified EFT therapeut & EFT supervisor. Hij werkte jarenlang in het algemeen welzijnswerk en verdiepte zich in het werken met partnergeweld en agressie. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde. Jef is als trainer en supervisor verbonden met verschillende opleidingscentra in Vlaanderen en trainde de afgelopen jaren vele teams in het hulpverleningslandschap. Hij is auteur van verschillende nationale en internationale artikels en schreef samen met Lieven Migrode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. (Lannoo Campus). Hij geeft samen met Katrien al jaren houd me vast trainingen aan koppels en opleidingen over hechting en EFT.

 

Katrien LagrouKatrien Lagrou is maatschappelijk assistent, klinisch psycholoog, contextueel systeem-therapeut en certified EFT therapeut & EFT supervisor-c. In het eerste deel van haar loopbaan werkte ze met gezinnen en als supervisor van gezinsbegeleiders in jeugdhulpverlening. Nadien ging ze aan de slag als psycholoog in UZLeuven waar ze vandaag werkt voor MindBodyUnit als relatie- en familietherapeut. Ze heeft daarnaast een eigen praktijk voor koppels (HuisVoorRelatieTherapie). Katrien is als erkend trainer en supervisor (BVRGS) verbonden aan verschillende opleidings-instituten. Met Jef geeft ze al verschillende jaren de houd me vast trainingen voor koppels en opleidingen over hechting en EFT.

 

Data

[list line=”no” style=”style1″]

 • Donderdag 27 en vrijdag 28 mei 2021
 • Donderdag 10 en vrijdag 11 juni 2021
 • Donderdag 24 juni 2021

[/list] Telkens van 9u30 tot 17u00

 

Locatie

Jeugdherberg De Blauwput
Martelarenlaan 11A
3010 Leuven

 

Wie

Voor alle hulpverleners en counselors (Bijzondere jeugdzorg, algemeen welzijnswerk, psychiatrie, CGG, CLB, CIG enz…) die actief zijn in het hulpverleningslandschap en minimum een A1 basisopleiding hebben in de menswetenschappen.

Deze basisopleiding geeft geen recht op een erkenning als EFT-therapeut bij ICEEFT. Erkende therapeuten, psychologen, pedadogen en psychiaters die daarvoor in aanmerking komen dienen het externship te volgen.

 

Kosten

[list line=”no” style=”style1″]

 • 725 EUR

[/list]

 

Inschrijven

[list line=”no” style=”style1″]

 • Inschrijven voor de basisopleiding EFT voor hulpverleners gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding van je naam + basisopleiding EFT voor hulpverleners. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
 • Je betaling geldt als inschrijving.
 • De plaatsen worden gereserveerd volgens betaling.
 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.