EFFT Masterclass: Wanneer Schaamte de blokkade vormt tussen ouder en kind

EFFT Masterclass

 

Wanneer Schaamte de blokkade vormt tussen ouder en kind – Trainer Gail Palmer

 

 

Wanneer

4 mei 2022

 

Waar

Leuven, Jeugdherberg Blauwput
9.30-17.00 uur

 

Wie

EFT therapeuten, koppel- en gezinstherapeuten, therapeuten die van uit hechting willen werken met gezinnen. Enige voorkennis van EFFT is verondersteld.

Deelnemers zijn beperkt tot 40.

 

Kosten

195€ catering inbegrepen.

 

Taal

De workshop zal in het Engels plaatsvinden.

 

De training

Emotionally Focused Family Therapy helpt bij het opbouwen van veiligeverbinding in gezinnen waardoor de veerkracht van ouders en kinderen groter wordt. De emotie van schaamte kan als een krachtige rem werken op het zorgsysteem dat inherent aanwezig is in gezinnen.Zo kan bijvoorbeeld de ouderlijke afstemming geblokkeerd raken door gevoelens van schaamte. Net zoals kinderen geblokkeerd kunnen raken in het kunnen ontvangen van zorg vanuit het gevoel geen zorg of verbinding waard te zijn. Schaamte leidt ertoe dat familieleden zich terugtrekken en zich verbergen voor elkaar, waardoor de genezende kracht van therapie veelal blokkeert.

Deze workshop onderzoekt de manier waarop we als EFFT-therapeut schaamte en de verschillende uitingsvormen ervan kunnen conceptualiseren bij noodlijdende gezinnen. Aan de hand van theorie, videodemonstratie en ervaringsoefeningen leren de deelnemers hoe de EFFT-therapeut effectief werkt met schaamte om het (mantel)zorgsysteem te deblokkeren en de veiligheid en beveiliging voor familieleden te bevorderen.

Deze workshop combineert didactische instructie, ervaringsgerichte oefeningen en casusvoorbeelden om de praktijk van EFFT te demonstreren. Deelnemers worden aangemoedigd om voorbeelden uit hun casuswork mee te nemen om de toepassing van EFFT op hun eigen werk te verkennen. Video- en/of live demonstratiesessies zijn inbegrepen.

 

Gail Palmer

Gail PalmerGail is één van de oprichters van het Ottawa Couple and Family Institute en co-directeur van het International Center of Excellence in Emotionally Focused Therapy. Ze heeft een Master in Social Work en is een geregistreerde huwelijks- en gezinstherapeut in Canada. In de afgelopen 30 jaar heeft Gail nauw samengewerkt met Dr Sue Johnson, bedenker van Emotionally Focused Therapy, en is een ervaren supervisor en trainer in EFT. Momenteel biedt ze workshops, externships en core skills trainingen aan professionals in de geestelijke gezondheidszorg in verschillende settings over de hele wereld. Ze is voorzitter van de ICEEFT Education Committee en is verantwoordelijk voor het begeleiden en trainen van EFT-trainers internationaal.

Gail heeft een bijzonder belang bij het toepassen van het model in met werken met gezinnen. De afgelopen tien jaar is Gail een van de leidende EFT-trainers geweest die de Emotionally Focused Family Therapy-methode van Sue Johnson heeft ontwikkeld en uitgebreid. Ze is co-auteur van het baanbrekendeboek: Emotionally Focused Family Therapy: Restoring Connection and Promoting Resilience. Haar werk omvatte EFFT-trainingen over de hele wereld, mulitple-presentaties op conferenties en verschillende publicaties in bewerkte boeken en professionele tijdschriften. Gail’s grote passie is om therapeuten, die zowel nieuw zijn in EFT als reeds opgeleid en ervaren, te helpen de krachtige interventies en vaardigheden van dit model te leren en onder de knie te krijgen en ze naar de gezinstherapieruimte te brengen.

 

Registreren

[list line=”no” style=”style1″]

  • Inschrijven voor EFFT Schaamte gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
  • Uw reservatie is pas definitief na betaling van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) onder vermelding van “Deelnemersnaam – EFFT schaamte” of factuurnummer. Na uw online reservering ontvangt u een e-mail met gedetailleerde betalingsinformatie.
  • De maand na uw inschrijving ontvangt u automatisch een factuur.
  • Uw betaling telt als registratie.
  • Annulering en restitutie van het inschrijfbedrag brengt administratiekosten met zich mee van 10% van het inschrijfbedrag. Annuleren is niet meer mogelijk 1 maand voor aanvang van de activiteit.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.