EFIT Level 1: Emotionally Focused individual therapy (VOLZET)

EFIT Level 1: Emotionally Focused individual therapy

Opzet van de training

In deze twee dagen maak je kennis met EFIT en leer je hoe je EFT ook kan toepassen wanneer je werkt met individuen.

EFIT of Emotionally Focused Individual Therapy is de individuele variant van EFT zoals we deze kennen voor koppels. Deze therapie is ontwikkeld door Dr. Sue Johnson (Johnson, 2009 & 2019) en heeft in wezen dezelfde therapeutische doelstelling als EFT voor koppels: we helpen cliënten gewaard te worden van de manier waarop ze bevangen raken in zichzelf bevestigede patronen. Vandaaruit creëren we samen emotioneel corrigerende ervaringen waarin ze nieuwe wegen ontwikkelen om zich te verhouden tot hun eigen emoties en ervaringen, tot belangrijke anderen en tot de existentiële dillema’s in het leven. Ook hier vormt de hechtingstheorie de leidraad tot begrijpen van cliënten en hun pijn en stuurt het de therapeutische processen en interventies tot duurzame verandering.

EFIT helpt cliënten te bewegen van een meer defensieve en rigide manier naar een meer flexibele manier van zich te verhouden ten opzichte van zichzelf en anderen. Hierbij leren cliënten hun emoties op een nieuwe manier ervaren waardoor ze betekenisvolle coherente beelden van zichzelf ontwikkelen. Dit leidt ertoe dat ze zich op een nieuwe manier met zichzelf en belangrijke anderen kunnen verbinden. EFIT heeft dus net als EFT zowel een intrapsychische als interpersoonlijke focus.

Deze training is een ICEEFT erkende opleiding. Daarnaast is deze training eveneens een geweldige kans om ook je EFT werk met koppels te verdiepen.

Meer weten over EFIT

Sue legt het je graag uit.

Trainers

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en erkend EFT-therapeut, EFT-supervisor en EFT-trainer. Hij werkte jarenlang in het algemeen welzijnswerk en verdiepte zich in het werken met partnergeweld en agressie. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde.

Jef is als trainer en supervisor verbonden met verschillende opleidingscentra in Vlaanderen en trainde de afgelopen jaren vele teams in het hulpverleningslandschap. Hij is auteur van een aantal artikels over partnergeweld en schreef samen met Lieven Migerode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. (Lannoo Campus). Hij geeft training over EFT en geweld in binnen- en buitenland.

Karin Wagenaar, EFT-trainer is erkend psychotherapeut sinds 1991. Zij geeft EFT-trainingen vanuit de Stichting EFT Nederland. Karin verzorgt ook geregeld voordrachten en workshops over EFT in het buitenland o.a. in België, de UK, Hongarije, IJsland, Ierland, Rusland, Italië, Roemenië.

Zij schreef een succesvol boek: Relaties hoe doe je dat? uitgegeven bij Van Duuren. Karin Wagenaar is bovendien Certified Therapist, Supervisor en Trainer in Emotionally Focused Therapy (EFT), aangesloten bij ICEEFT (het International Centre for Excellence in EFT) te Ottawa, en voorzitter van de Stichting EFT-NL. Zij is sinds 4 jaar boardmember bij ICEEFT.

Data

 • 4 en 5 maart 2024
 • Van 9u30 tot 17u00

Locatie

Clemenspoort VZW
Overwale 3/1
Gent 9000

Deelnemers

Voor iedereen die minimum een externship EFT volgde.

Prijs

 • 395 EUR

Inschrijven

 • Inschrijven gebeurt online via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het inschrijvingsbedrag.
 • De plaatsen worden gereserveerd volgens betaling.
 • Je betaling geldt als inschrijving.

Betalingsinformatie en factuur

Deze betalingsinformatie ontvang je na je inschrijving ook per e-mail. Er wordt op het einde van de maand automatisch een factuur verstuurd naar de gegevens die u zelf invulde.

 • Bedrag: 395,00 EUR
 • IBAN: BELFIUS BE70 0688 9742 4425
 • BIC: GKCC BE BB
 • Begunstigde: EFT België VZW
 • Mededeling: EFIT level 1 : naam deelnemer : factuurnummer (indien gekend)

Annulatie

 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag.
 • Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.