EFT Belgium congres : “schaamte”

Eerste congres van EFT Belgium

Welkom op het eerste congres van EFT-Belgium met als centraal thema: schaamte

Schaamte is een universele basisemotie, we herkennen ze allemaal. Onderzoek bevestigt dat de emotie schaamte vier actietendensen heeft: het zelf neerhalen, de ander neerhalen, terugtrekken en afsluiten van het gevoel. Dat maakt het begrijpelijk dat (ditzelfde onderzoek aangeeft dat) schaamte een grote factor is in psychisch lijden. Soms – niet altijd – verbonden met trauma. Altijd verbonden met niet gezien worden en een negatief zelfbeeld doordrongen van gevoelens van falen en geen liefde waarde te zijn. Schaamte bevestigt onze menselijke basisbehoefte aan verbinding. Ik wil graag in een relatie zijn met jou, daarom verberg ik een deel van mij om me te beschermen tegen de mogelijkheid dat ik niet langer de moeite waard zou zijn voor jou.

Als EFT therapeuten weten we dat alle emoties zowel intrapsychisch als interactioneel te begrijpen zijn. Dit toont ons de weg in hoe we therapeutisch werken met schaamte. Hoe kunnen we schaamte (h)erkennen in de therapiekamer, bij onze cliënten en bij onszelf? Wat doen we dan best, wanneer en waarom? Wat is de psychologica van schaamte? Dat is de focus van deze studiedag, waarin verschillende lezingen en ervaringsgerichte workshops aan bod zullen komen.

Gianina Frediani staat stil bij de rol van empathie. Wanneer is empathie ontschamend en kan deze ook beschamend zijn? Karin Wagenaar staat stil bij de rol van schaamte bij zowel de therapeut als de supervisor en onderzoekt de informatie die in de schaamte verborgen zit. Mieke Hoste bezoekt de plek van schaamte in koppels waar er minstens een partner is die vecht met verslaving. Jef Slootmaeckers staat tenslotte stil bij hoe empathie met het zelf eerst voorbij de schaamte moet raken om de ander aan te voelen, ook in geweldkoppels.

 

Meer info over de lezingen, workshops en de sprekers

 

Datum

30 september 2022
09u00- 17u30

 

Locatie

Provinciehuis Leuven
Provincieplein 1
3010 Leuven

 

Prijs

[list line=”no” style=”style1″]

  • 125 EUR
  • Congres, lunch en receptie inbegrepen

[/list]

 

Inschrijven

[list line=”no” style=”style1″]

  • Inschrijven voor deze training gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
  • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding van je naam + congres schaamte. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
  • Je betaling geldt als inschrijving.
  • De plaatsen worden gereserveerd volgens betaling.
  • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.