EFT-Booster: De psycho-logica van het EFT-veranderingsproces

 

Opzet van de training

Je volgde recent of al langer geleden een opleiding in EFT en je ging er mee aan de slag. Toch voel je dat de theorie je soms ontglipt of dat je vastloopt in de toepassing ervan. Je zit met vragen over de fases, het geheel en de timing hiertussen. De landkaart van EFT is zo gedetailleerd dat het niet verwonderlijk zou zijn moest je tussen de vele beschrijvingen van interventies het grote overzicht eens kwijtraken. Daarnaast vraagt EFT-werk veel afstemming in het hier en nu zodat het niet verwonderlijk is dat het lange termijnperspectief van het overkoepelende proces je soms ontgaat.

In deze twee voormiddagen focussen we ons op het proces doorheen de tijd van een EFT-therapie. We beginnen bij de opstart van een begeleiding, bespreken de verschillende fasen van het veranderingsproces en concretiseren de daarbij horende therapeutische taken.

In deze online-training nemen we je mee doorheen het hele EFT-veranderingsproces. Wandelend doorheen het theoretische veranderingsproces van EFT, staan we stil bij alle belangrijke taken en brengen we deze tot leven aan de hand van heldere taal en veel praktijkvoorbeelden. We gaan actief aan de slag met de vragen waar jij mee zit, de moeilijkheden waar jij tegenaan loopt rond timing en proces.

[list line=”no” style=”style1″]

 • Het koppel herkent hun negatief interactiepatroon, wat is de volgende stap?
 • In welke fase zit ik nu? Hoe zien de fasen van EFT en de daarbij horende taken er weer uit?
 • Wanneer weet ik als therapeut wanneer ik een taak of fase met succes volbracht heb?
 • Wanneer zit ik met een koppel in fase 2 van de EFT-therapie?
 • Wanneer en hoe rond ik af?
 • Hoe zit dat met veranderingen van eerste en tweede orde?
 • Wanneer is het veilig genoeg om de emoties te verdiepen?
 • En met welke partner begin ik dan?
 • Wanneer kan ik de grote kwetsuren bespreken met het koppel?

[/list]

 

Doelstelling van de dag

Deze workshop is te zien als een EFT-booster of een verdieping van je EFT-opleiding en helpt je om het grote overzicht te behouden doorheen de sessies en het verloop van therapie.

 

Trainer

Jef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent en contextueel systeemtherapeut en gecertificeerd EFT-therapeut en EFT supervisor. Hij heeft een eigen praktijk voor relatietherapie en geeft bij verschillende opleidingsinstellingen in Vlaanderen opleiding aan counselors en therapeuten. Voor EFT-Belgium organiseert hij HoudMeVast-trainingen voor koppels en therapeuten en geeft hij workshops over EFT. Hij is gespecialiseerd in het werken met partnergeweld en geeft hierover opleidingen in het binnen en buitenland. Samen met Lieven Migerode publiceerde hij hierover verschillende artikels en het boek: Emotionally focused therapie en partnergeweld – Vechten voor de liefde.

 

Datum

[list line=”no” style=”style1″]

 • Donderdag 15 en vrijdag 16 oktober 2020
 • Van 9u00 tot 13u00

[/list]

 

Locatie

Online training via Zoom.

Omwille de privacy van de deelnemers en omwille van het ervaringsgerichte aspect van de training wordt deze training niet opgenomen en is ze achteraf ook niet te herbekijken.

 

Deelnemers

Voor iedereen die minimum een externship EFT volgde. Omwille van de veiligheid en het onderling delen en bespreken van jullie vragen is het aantal deelnemers beperkt tot 20 personen.

 

Prijs

[list line=”no” style=”style1″]

 • 150 EUR

[/list]

 

Inschrijvingen

[list line=”no” style=”style1″]

 • Inschrijven voor de ‘Workshop EFT- booster’ gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding van Naam deelnemer – EFT-booster. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
 • Je betaling geldt als inschrijving.
 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Dit evenement is volgeboekt.