Emotionally Focused Family Therapy Level one training (VOLZET)

Emotionally Focused Family Therapy

 

Level one training – Trainer Gail Palmer

 

 

Wanneer

2 en 3 mei 2022

 

Waar

Leuven, Jeugdherberg Blauwput
9.30-17.00 uur

 

Wie

EFT therapeuten, koppel- en gezinstherapeuten, therapeuten die van uit hechting willen werken met gezinnen.

Deelnemers zijn beperkt tot 40.

 

Kosten

395 € voor twee dagen catering inbegrepen.

 

Taal

De opleiding zal in het Engels plaatsvinden.

 

Wat is EFFT?

Emotionally Focused Family Therapy (EFFT) is een op gehechtheid gebaseerde benadering die zowel systemische als experiëntiële interventies combineert om gebroken familiebanden te herstellen. EFFT-therapeuten richten zich op de emotionele ervaring binnen een gezin en de probleempatronen die familieleden ervan weerhouden om veilige verbinding te voelen met elkaar. Een primair doel van EFFT is om problematisch gedrag te verminderen door nieuwe patronen van emotionele toegankelijkheid en responsiviteit te creëren die een veilige basis bieden vanwaaruitkinderenzich kunnen ontwikkelen en gezinnen kunnen gedijen. EFFT biedt een praktische aanpak om de emotionele verbinding in gezinnen te vergroten waardoor hun veerkracht sterker wordt in het omgaan met de dagelijkse en onverwachte uitdagingen van het leven.

 

De training

Deze workshop combineerttheorie, ervaringsgerichte oefeningen en casusvoorbeelden om de praktijk van EFFT te demonstreren. Deelnemers worden aangemoedigd om voorbeelden uit hun eigen praktijkmee te nemen om de toepassing van EFFT op hun eigen werk te verkennen. Video- en/of live demonstratiesessies zijn inbegrepen.

De opleider zal in deze EFFT level 1 opleiding laten zien hoe het EFT-model, dat we vooral kennen vanuit het werken met koppels, kan worden toegepast wanneer we werken met gezinnen. Hierbij wordt de kern van EFFT duidelijk. Naast de gelijkenissen met het EFT model gaat er ruime aandacht naar die speciefieke vaardigheden, kennis en inzichten die nodig zijn in het werken met families. We zullen bijvoorbeeld stil staan bij de manier waarop we ouderlijke blokkades kunnen ombuigentot emotionele toegankelijkheid en responsiviteit en dit terwijl de veiligheid van het kind steeds voor ogen wordt gehouden. Deelnemers leren een krachtige en transformerende aanpak die cruciaal is om ouders en kinderen te helpen veilig gehecht te blijven.

 

Live sessie

We zullen proberen een familie te vinden voor een live gesprek met Gail Palmer.

 

EFFT-1 Programma doelstellingen

[list line=”no” style=”style1″]

 1. Familieproblemen begrijpen in de context van emoties en gehechtheid
 2. EFT interventies toegepast op het werken met families
 3. De verschillende fasen in het veranderingsproces binnen EFFT herkennen
 4. Vaardigheden trainen die een veilige alliantie met ouders en kinderen bevorderen
 5. Bespreken van strategieën om de ouders actief te betrekken in het EFFT-proces
 6. Inoefenen van specifieke interventies om hechtingsemoties te gebruiken als hefboom tot veiligere verbinding tussen de gezinsleden.
 7. Toegang leren krijgen tot belangrijke emoties binnen familierelaties aan de hand van 5 stappen.
 8. Interactiepatronen en blokkades tussen ouders en kinderenbegrijpenen bewerken.
 9. Leren opzetten van enactments om nieuwe interactiepatronen te bevorderen zodat deze nieuwe ervaringen de emotionele veiligheid in het gezin kan bevorderen
 10. EFFT in de behandeling van Nieuw Samengestelde Gezinnen
 11. Veilige gehechtheid verbinden aan familiepatronen van veerkracht

[/list]

 

Gail Palmer

Gail PalmerGail is één van de oprichters van het Ottawa Couple and Family Institute en co-directeur van het International Center of Excellence in Emotionally Focused Therapy. Ze heeft een Master in Social Work en is een geregistreerde relatie- en gezinstherapeut in Canada. In de afgelopen 30 jaar heeft Gail nauw samengewerkt met Dr Sue Johnson, bedenker van Emotionally Focused Therapy, en is een ervaren supervisor en trainer in EFT. Momenteel biedt ze workshops, externships en core skills trainingen aan professionals in de geestelijke gezondheidszorg in verschillende settings over de hele wereld. Ze is voorzitter van de ICEEFT Education Committee en is verantwoordelijk voor het begeleiden en trainen van EFT-trainers internationaal.

Gail heeft een bijzondere interesse voor de toepassingvan het model in het werken met gezinnen. De afgelopen tien jaar is Gail een van de leidende EFT-trainers geweest die de emotionally focused family therapy-methode van Sue Johnson heeft ontwikkeld en uitgebreid. Ze is co-auteur van het baanbrekendeboek: Emotionally Focused Family Therapy: Restoring Connection and Promoting Resilience. Haar werk omvatte EFFT-trainingen over de hele wereld, presentaties op conferenties en verschillende publicaties in bewerkte boeken en professionele tijdschriften. Gail’s grote passie is om therapeuten, die zowel nieuw zijn in EFT als reeds opgeleid en ervaren, te helpen de krachtige interventies en vaardigheden van dit model te leren en onder de knie te krijgen en ze toe te passen in hun werk met families.

 

Registreren

[list line=”no” style=”style1″]

 • Inschrijven voor EFFT Training level 1 gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Uw reservatie is pas definitief na betaling van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) onder vermelding van “Deelnemersnaam – EFFT opleidingsniveau 1” of factuurnummer. Na uw online reservering ontvangt u een e-mail met gedetailleerde betalingsinformatie.
 • De maand na uw inschrijving ontvangt u automatisch een factuur.
 • Uw betaling telt als registratie.
 • Annulering en restitutie van het inschrijfbedrag brengt administratiekosten met zich mee van 10% van het inschrijfbedrag. Annuleren is niet meer mogelijk 1 maand voor aanvang van de activiteit.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.