Houd Me Vast training voor koppels bij wie kanker centraal staat

Georganiseerd door het Leuvens Kankerinstituut en EFT-België

Houd Me Vast training voor koppels met kanker

In samenwerking met het Leuvens Kankerinstituut organiseert EFT-België een Houd Me Vast training voor koppels bij wie kanker centraal staat in hun relatie.

De partnerrelatie speelt een belangrijke rol in het omgaan met kanker. Koppels die zich veilig verbonden voelen met elkaar blijken beter in staat te zijn om zich aan te passen aan de veranderingen die kanker met zich meebrengt, om elkaar emotioneel te ondersteunen, ervaren minder negatieve gevoelens zoals angst en hopeloosheid en beschikken over meer emotionele veerkracht.

Houd Me Vast gaat in op de emotionele noden van koppels bij wie kanker in de relatie kwam. Deze training heeft als doel om partners te ondersteunen in het veiliger en sterker maken van hun relatie, wat bijdraagt aan het versterken van hun emotionele veerkracht in het omgaan met deze levensbedreigende ziekte.

 

Houd me vast

Houd me vast introDe Houd Me Vast training baseert zich op de Emotionally Focused Couples Therapy (EFT), een krachtig model voor relatietherapie dat werd ontwikkeld door Sue Johnson en voortbouwt op het gelijknamige boek Houd Me Vast. EFT-therapie heeft zijn wortels in de hechtingstheorie en zegt dat we als mensen beter functioneren wanneer we de emotionele nabijheid van onze partner voelen.

 
 
 

Deze training is warm aanbevolen voor koppels…

 • waarbij kanker centraal staat in de beleving van hun relatie en verbinding met elkaar
 • die hun relatie willen beschermen tegen de extra uitdagingen die kanker met zich meebrengt
 • die behoefte voelen aan tijd en ruimte voor hun relatie en om te spreken over de impact van de ziekte op hun onderlinge verbinding
 • die weer (meer) partners willen kunnen zijn voor elkaar
 • die diepgaander willen begrijpen hoe ze op een positieve manier kunnen omgaan met onderlinge spanningen en gevoelens van afstand

 

Onderwerpen die tijdens de training aan bod zullen komen

 • jullie liefde als belangrijkste hulpbron in het omgaan met moeilijke levensgebeurtenissen
 • herkennen, begrijpen en doorbreken van negatieve relatiedynamieken
 • de rol van emoties
 • pijnpunten in jullie relatie
 • jullie relatie warmer en veiliger maken zodat jullie beter kunnen omgaan met gevoelens van onzekerheid en angst en een mogelijk veranderd toekomstperspectief
  de impact van kanker op jullie beleving van lichaam, intimiteit en seksualiteit

In de training werken we met psycho-educatie, videomateriaal en individuele gespreksoefeningen.

 

Trainers

Katrien LagrouKatrien Lagrou is klinisch psycholoog en ICEEFT gecertificeerd EFT therapeut en supervisor.

Voor EFT-België begeleidt ze sinds verschillende jaren Houd Me Vast groepen. Ze werkt als klinisch psycholoog en relatie-en familietherapeut voor Context (UPCKULeuven) en in haar eigen praktijk Huis Voor Relatietherapie.

 
 
 

Hadi WaelkensHadi Waelkens is klinisch psycholoog, seksuoloog en relatie- en gezinstherapeute op oncologie UZLeuven. Ze is EFT therapeut i.o. en heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van koppels en families in een oncologische setting. Ze is erkend opleider en supervisor (BVRGS). Ze zal het Houd Me Vast programma mee begeleiden en concreet invulling geven aan de impact van kanker op de beleving van het lichaam, intimiteit en seksualiteit.

 
   
 

                   

Data

 • Vrijdag 2 – zondag 4 december 2022

 

Locatie

We verblijven in de prachtige Kasteelhoeve te Wange. Neem alvast een kijkje om deze bijzondere en authentieke plek te ontdekken.

We bieden deze training aan met twee overnachtingen en volpension (tem lunch op zondag).

 
 

Het programma wordt gegeven vanaf vrijdag 9u tem zondagnamiddag 15u. We kiezen ervoor om het programma te spreiden over drie dagen zodat we voldoende rustpauzes kunnen inlassen.

 

Kostprijs per koppel

We kunnen deze Houd Me Vast training op deze prachtige locatie kosteloos aanbieden omwille van de dankbare en gulle steun voor dit project van Estée Lauder aan het Leuvens Kankerfonds.

Inbegrepen:

 • Houd Me Vast training + cursusmateriaal
 • twee overnachtingen in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • beddengoed en badlinnen inbegrepen
 • volpension (tem lunch op zondag)

 

Voor meer informatie en bij interesse om deel te nemen graag contact nemen met één van de trainers:

 • Katrien Lagrou
  katrien@eft-belgium.org
 • Hadi Waelkens
  hadi.waelkens@upckuleuven.be

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.