Houd Me Vast training voor koppels met kanker

Georganiseerd door EFT-België en het Leuvens Kankerinstituut

Houd Me Vast training voor koppels met kanker

In samenwerking met het Leuvens Kankerinstituut organiseert EFT-België een Houd Me Vast training voor koppels waarbij kanker in hun relatie is gekomen.

Koppels die te maken krijgen met kanker worden met heel wat bedreigende uitdagingen geconfronteerd die zorgen voor gevoelens van onveiligheid, zoals het omgaan met de diagnose van een levensbedreigende ziekte, lange termijneffecten van behandelingen, veranderingen in toekomstperspectief op het gebied van werk, lichamelijke activiteit, enz…

De partnerrelatie speelt een centrale rol in het omgaan met kanker. Partners die beter in staat zijn om met elkaar te delen wat de ziekte met hen doet en elkaar emotioneel kunnen ondersteunen blijken beter in staat te zijn om zich aan te passen aan de veranderingen die de ziekte met zich meebrengt, ervaren minder negatieve gevoelens zoals angst en hopeloosheid en beschikken over meer veerkracht.

Houd Me Vast gaat in op de emotionele noden van koppels die met kanker te maken krijgen. De training heeft als doel om partners te ondersteunen in het veiliger maken van hun relatie, wat bijdraagt aan het versterken van hun emotionele verbinding en veerkracht in het omgaan met een ernstige ziekte zoals kanker.

 

Houd me vast

Houd me vast introDe Houd Me Vast training baseert zich op de Emotionally Focused Couples Therapy (EFT), een krachtig en succesvol model voor relatietherapie dat werd ontwikkeld door Sue Johnson en voortbouwt op het gelijknamige boek Houd Me Vast. In de training werken we met toelichtingen, videomateriaal en individuele gespreksoefeningen.

 
 
 

Deze training is warm aanbevolen voor koppels…

 • waarbij kanker in hun relatie is gekomen, in alle fasen van de behandeling (voor, tijdens en na)
 • die hun relatie willen beschermen tegen de extra uitdagingen die kanker met zich meebrengt
 • die behoefte voelen aan tijd en ruimte voor hun relatie en voor het spreken over de impact van de ziekte op de onderlinge verbinding
 • die weer (meer) partners willen kunnen zijn voor elkaar
 • die beter willen leren begrijpen hoe ze op een positieve manier kunnen omgaan met spanningen, vaak versterkt door de stress die kanker met zich meebrengt

 

Onderwerpen die tijdens de training aan bod zullen komen

 • het grote belang van liefde en relaties om ons gelukkig te voelen en beter om te kunnen gaan met moeilijke levenservaringen zoals levensbedreigende ziekte
 • het leren herkennen van lastige relatiepatronen – vaak versterkt door stress ten gevolge van de ingrijpende ziekte-, ze onderzoeken en doorbreken
 • het leren herkennen van emoties en pijnpunten die bijdragen aan het ontstaan van lastige relatiepatronen
 • hoe we onze relatie warmer en centraler maken en hoe we het onderlinge vertrouwen en gevoel van verbinding kunnen versterken of herstellen
 • wat de mogelijke impact is die kanker heeft op de beleving van ons lichaam, intimiteit en seksualiteit
 • hoe kanker ons confronteert met mogelijk verlies en de dood en de betekenissen die we daarover delen met elkaar

 

Trainers

Katrien LagrouKatrien Lagrou is klinisch psycholoog en certified EFT therapeut & EFT supervisor-c. Als medewerker van EFT-België en erkend trainer en supervisor (BVRGS) geeft ze reeds verschillende jaren Houd Me Vast groepen voor koppels en opleidingen over hechting en EFT. Daarnaast werkt ze als klinisch psycholoog voor MindBodyUnit UZLeuven. Op deze afdeling bouwde ze veel ervaring op met koppels en families die te maken krijgen met chronische gezondheidsproblemen en de impact daarvan op hun relatie. Ze heeft een eigen praktijk voor koppels – Huis Voor Relatie Therapie – in Mechelen.

 
 

Hadi WaelkensHadi Waelkens is klinisch psycholoog, seksuoloog en relatie- en gezinstherapeute op oncologie UZLeuven. Ze is EFT therapeut i.o. en heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van koppels en families in een oncologische setting. Ze is erkend opleider en supervisor (BVRGS). Ze zal het Houd Me Vast programma mee begeleiden en concreet invulling geven aan de impact van kanker op de beleving van het lichaam, intimiteit en seksualiteit.

 
   
 

                   

Data

 • Vrijdag 27 – zondag 29 november 2020.
 • Vrijdag verwelkomen we jullie vanaf 9u30 in het Verblijf in Lennik. We ronden het programma af op zondag om 15u.

 

Locatie

We verblijven in een mooie en gezellige B&B Het Verblijf in het Pajottenland, vlakbij Gaasbeek. Het is er heerlijk en rustig vertoeven. In de omgeving zijn er prachtige wandel- en fietsroutes. Neem alvast een kijkje om deze bijzondere en authentieke plek te ontdekken: www.hetverblijf.be.

We bieden deze training aan met twee overnachtingen, zodat we het programma kunnen doseren over drie dagen.

Ontbijt en lunch hebben we telkens samen, alsook het avondmaal op vrijdag. Op zaterdagavond heeft ieder de mogelijkheid om zelf een restaurant in de buurt te reserveren en er op uit te trekken.

 

Kostprijs per koppel

250 EUR

We kunnen deze residentiële training aanbieden aan een voordelig tarief omwille van financiële steun voor dit project van Estée Lauder aan het Leuvens Kankerfonds.

In de prijs is inbegrepen:

 • Houd Me Vast training vanaf vrijdag 27/11 9u30 tem zondag 29/11 15u
 • twee overnachtingen in een prachtige en rustige tweepersoonskamer met privébadkamer met inloopdouche
 • bed en badlinnen
 • Catering (doorlopend koffie en thee, driemaal lunch, tweemaal ontbijt, één avondmaal op vrijdagavond (op zaterdagavond zijn koppels vrij om zelf uit eten te gaan in de omgeving)
 • cursusmateriaal

 

Meer info bij de trainers

 • Katrien Lagrou
  katrien@eft-belgium.org
  0478/42.93.59
 • Hadi Waelkens
  hadi.waelkens@upckuleuven.be

 

Inschrijven voor deze training

 • Inschrijven voor de Houd Me Vast training voor koppels met kanker gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding van je naam + HMV training voor koppels met kanker. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
 • Je betaling geldt als inschrijving.
 • De plaatsen worden gereserveerd volgens betaling.
 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.