Single – up / re – connect

Een tweedaagse voor singles

Over deze training

Deze tweedaagse ervaringsgerichte training is voor singles die klaar zijn om zich terug open te stellen voor de liefde.

De inhoud is gebaseerd op EFT (Emotionally Focused Therapy). EFT veranderde de wereld van relatietherapie door de wetenschappelijk kennis van hechting toe te passen op volwassen liefdesrelaties. Het is een krachtig, succesvol model dat werd ontwikkeld door Sue Johnson en wereldwijd zijn effectiviteit heeft bewezen via wetenschappelijk en ervaringsgericht onderzoek. Hieruit weten we dat we ons als mens het best voelen als we in verbinding kunnen staan met elkaar en net in deze verbindingen onszelf worden. De kennis van dit model is ook van onschatbare waarde voor singles die verlangend zijn om in de liefde te wonen. In deze training vertalen we de hechtingsprincipes van EFT naar het single-leven en het leven in relatie.

Gedurende deze twee dagen leren we de liefde en relaties op een heel andere manier begrijpen. Hoe kunnen we aarzelingen in het aangaan van liefdesrelaties begrijpen als hele logische manieren om onszelf te beschermen? Hoe krijgen we inzicht in de manier waarop die zelfbescherming impact heeft op de relatie en de ander? En hoe kunnen we zorgvuldig omgaan met opgelopen kwetsuren in de liefde?
Kathleen en Catherine nemen jullie hierin stap voor stap mee en geven veel voorbeelden.

Dit doen we in een kleine, veilige groep en in een fijne omgeving. Je kiest altijd zelf wat je graag wil delen, en wat je liever in stilte doet.

Enkele stemmen uit vorige groepen

« Catherine en Kathleen zijn een hecht team van twee warme, diep empathische en kundige gidsen die je meenemen in een diepgaande reis naar kwetsuren die aan de basis liggen van het single-zijn. Dat gaat zacht en gradueel, met veel oog voor het welzijn van elke deelnemer op elk moment. Die combinatie is bijzonder van individuele aandacht en groepsproces: je voelt niet dat je in een groep bent en wordt door een collectief gedragen. We hebben ook veel plezier gemaakt en alleen al om terug in de verbonden en veilige sfeer te zijn die Kathleen en Catherine scheppen, zou ik terug deelnemen, met of zonder lief. De inzichten die ik opdeed werkten ook achteraf door en hebben een proces in gang gezet. Een dikke aanrader! »

« Niet aarzelen. Zeker inschrijven. Een deelname aan de single up reconnect groep is een cadeau aan jezelf en verderop aan een nieuwe partner in je leven. Er is de ruimte om op ieders tempo te participeren. »

« Ik ga deze training uitdragen vanuit mijn hart. De ervaringsgerichtheid heeft me veel gebracht. “Ik ervaar het scannen in mijn buik al”, schreef ik als reflectie op de eerste dag. Op zondag ervaarde ik een diepe rust in mij, een gevuld en vervuld gevoel, een milde mantra “ik ben goed genoeg en ik ben OK” »

« Hier wordt een zaadje geplant… »

« Ik vond het heel bijzonder om deze tweedaagse mee te maken. Je verhaal kunnen delen met anderen die weten wat je meemaakt, en hun verhalen ook mogen horen. De begeleiders creëren een heel veilige plek waar je twee dagen in alle traagheid mag nadenken, delen en luisteren. »

Doelgroep

Mannen en vrouwen van alle leeftijden (+18 jaar) die single zijn en zich willen openstellen voor de liefde.

Datum

18 & 19 oktober 2024, steeds van 9u30 tot 17u

Prijs

325 euro

(Water, koffie en thee tijdens de training inbegrepen)

Locatie

DPCM Mechelen (centrum Mechelen)

Trainers

Kathleen Tobback heeft een bachelor in de pedagogie (onderwijs), is EFT-therapeut, therapeut in de interactionele vorming en systeemcounselor.

Ze bouwde veel ervaring op als hulpverlener in de Bijzondere Jeugdzorg en werkt als psychosociaal begeleider in het Algemeen Welzijnswerk. Hier werkt ze voornamelijk rond relaties en geweld. Daarnaast werkt Kathleen in haar privé-praktijk en in het Huis voor Relatietherapie, als relatie- en individuele therapeute. Ze geeft ook supervisie en opleiding EFT (en geweld).

Catherine Vanthemsche studeerde af als klinische psychologe en specialiseerde zich nadien verder in de systeemtherapie, relatietherapie en EFT-therapie.

Ze startte in 2011 met een eigen praktijk die ze steeds verder heeft uitgebouwd. Ze ontvangt daar volwassenen individueel of binnen relatietherapie en ze geeft supervisie aan collegae. Daarnaast werkt ze samen met Rika Ponnet van Duet Relatiebemiddeling en werkt ze in het Huis voor Relatietherapie.

Inschrijven

 • Inschrijven gebeurt online via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het inschrijvingsbedrag.
 • De plaatsen worden gereserveerd volgens betaling.
 • Je betaling geldt als inschrijving.

Betalingsinformatie en factuur

Deze betalingsinformatie ontvang je na je inschrijving ook per e-mail. Er wordt op het einde van de maand automatisch een factuur verstuurd naar de gegevens die u zelf invulde.

 • Bedrag: 325,00 EUR
 • IBAN: BELFIUS BE70 0688 9742 4425
 • BIC: GKCC BE BB
 • Begunstigde: EFT België VZW
 • Mededeling: Tweedaagse Singles : naam deelnemer : factuurnummer (indien gekend)

Annulatie

 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag.
 • Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Tickets

€ 325,00

Registratiegegevens

Praktisch

 • Controleer je e-mail voor betalingsinstructies. Je betaling geldt als bevestiging van inschrijving.
 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag.
 • Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.
 • Er wordt via e-mail een elektronische factuur bezorgd, na afloop van de maand waarin de inschrijving werd uitgevoerd.