Studienamiddag Partnergeweld en EFT

Hulp aan koppels die lijden onder geweld: Hoe doe je dat?

Het boek ‘partnergeweld en Emotionally Focused Therapy: vechten voor de liefde’ kent zijn derde druk. En dat vieren we graag samen met jullie. In deze namiddag tonen de auteurs een live sessie die Jef Slootmaeckers deed met een koppel dat lijdt onder geweld in de relatie. Daarnaast bespreken we kort de manier van werken die uitgebreid beschreven staat in het boek.

Deze sessie toont de manier waarop geweld in relaties een gehechtheidsbetekenis met zich meedraagt en hoe herstel kan plaatsvinden binnen relatietherapie. Aan de hand van de sessie komen volgende belangrijke thema’s in beeld:
[list line=”no” style=”style1″]

 • Het opbouwen van een hulpverleningsrelatie
 • Vertragen van interacties tussen de partners
 • Helpen verantwoordelijkheid te nemen voor de agressie en het eigen aandeel in de interactiecirkel
 • Het zoeken van de gehechtheidsbetekenis van agressie
 • Opzetten van emotioneel corrigerende ervaringen tussen de partners
 • Herstel bevorderen rond de agressie-incidenten

[/list]

Deelnemers aan deze namiddag krijgen een exemplaar van het boek. Heb je het boek al? Dan mag je het cadeau doen aan iemand uit je omgeving.

 

Wanneer

[list line=”no” style=”style1″]

 • 17 juni 2022
 • Van 15u tot 18u

[/list]

 

Voor wie

Iedereen die beroepshalve de complexe dynamiek van partnergeweld wil begrijpen en op zoek is naar manieren om hiermee om te gaan.

 

Locatie

Clemenspoort VZW
Overwale 3
9000 GENT

Op 5 min wandelafstand van station Gent Sint-Pieters

 

Bedrag

60 euro – inclusief het boek:
Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. Slootmaeckers & Migerode (2020). Lannoo Campus.

 

Trainers – auteurs

Jef Slootmaeckers, erkend EFT-therapeut, EFT-supervisor en trainer. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en liefde. Jef trainde afgelopen jaren verschillende teams rond EFT en partnergeweld.


Lieven Migerode, erkend EFT-therapeut, EFT-supervisor en trainer, introduceerde Sue Johnson in België ter gelegenheid van het Good Enough Couple Congres in 2006. Hij publiceerde eerder over relaties, liefde en partnergeweld. De EFT-training voegt zich bij zijn 40 jaar ervaring als relatietherapeut.

Jef en Lieven geven sinds een aantal jaar regelmatig samen EFT-opleiding in het binnen- en buitenland. Samen werkten ze eveneens een benadering uit om partnergeweld te integreren binnen EFT en relatietherapie. Dit resulteerde in internationale artikels en het boek ‘Partnergeweld en Emotionally Focussed therapy. Vechten voor de liefde.’.

 

Inschrijven

[list line=”no” style=”style1″]

 • Inschrijven voor de voortgezette namiddag gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding: Naam deelnemer – vechten voor de liefde of factuurnummer. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
 • Je betaling geldt als inschrijving.
 • Er wordt op het einde van de maand automatisch een factuur verstuurd naar de gegevens die u zelf invulde.
 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.