Training om zelf een Houd Me Vast groep te leiden

Wegens de Covid pandemie zijn we verplicht de inschrijvingen af te sluiten. De gehuurde locatie heeft zijn maximum deelnemers bereikt rekening houdend met de gevraagde veiligheidsmaatregelen.

 

Training om zelf een Houd Me Vast groep te leiden

 

Houd Me Vast is een training voor koppels die wordt ondersteund door EFT-België. Ze is bedoeld voor koppels die geloven in hun relatie en op zoek zijn naar een weg om de verbinding opnieuw te versterken en de liefde te herontdekken.

Houd me Vast baseert zich op de Emotionally Focused Couples Therapy (EFT), een krachtig en succesvol model voor relatietherapie dat werd ontwikkeld door Sue Johnson en voortbouwt op het gelijknamige boek Houd Me Vast.

 
 
 

Inhoud van de workshop

Katrien Lagrou en Jef Slootmaeckers besloten een paar jaar geleden om samen Houd Me Vast op de Vlaamse kaart te zetten. Inmiddels hebben ze heel wat Houd Me Vast groepen samen begeleid, zowel voor koppels als voor therapeuten met hun partners.

Tijdens deze training maken Jef en Katrien jullie wegwijs in dit programma en delen ze hun ervaringen. Er zal oa. stilgestaan worden bij hoe je als Houd Me Vast-begeleider de kracht van je eigen kwetsbaarheid kan inzetten/hanteren en hoe je de groep op een veilige manier doorheen de verschillende stappen van het programma kan begeleiden. Er zal ook aandacht zijn voor het hanteren van het groepsproces en de individuele gespreksopdrachten.

We vertrekken voor deze training van de gespreksvideo’s van EFT Nederland. Deze video’s – alsook het handboek voor trainers en het werkboek – kunnen via de website van EFT-Nederland aangekocht worden van zodra je besluit om zelf een groep te begeleiden.

 

Trainers

Jef SlootmaeckersJef Slootmaeckers is maatschappelijk assistent, contextueel systeemtherapeut en certified EFT therapeut & EFT supervisor. Hij werkte jarenlang in het algemeen welzijnswerk en verdiepte zich in het werken met partnergeweld en agressie. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde. Jef is als trainer en supervisor verbonden met verschillende opleidingscentra in Vlaanderen en trainde de afgelopen jaren vele teams in het hulpverleningslandschap. Hij is auteur van verschillende nationale en internationale artikels en schreef samen met Lieven Migrode het boek: Partnergeweld en Emotionally Focused Therapy. Vechten voor de liefde. (Lannoo Campus). Hij geeft samen met Katrien al jaren houd me vast trainingen aan koppels en opleidingen over hechting en EFT.

 

Katrien LagrouKatrien Lagrou is klinisch psycholoog, contextueel systeemtherapeut en certified EFT therapeut & EFT supervisor-c. In het eerste deel van haar loopbaan werkte ze met gezinnen en als supervisor van gezinsbegeleiders in jeugdhulpverlening. Nadien ging ze aan de slag als psycholoog in UZLeuven waar ze vandaag werkt voor MindBodyUnit als relatie- en familietherapeut. Ze heeft daarnaast een eigen praktijk voor koppels (HuisVoorRelatieTherapie). Katrien is als erkend trainer en supervisor (BVRGS) verbonden aan verschillende opleidingsinstituten. Met Jef geeft ze al verschillende jaren de houd me vast trainingen voor koppels en opleidingen over hechting en EFT.

 

Datum

Donderdag 29 oktober 2020
Van 9u30 tot 17u00

 

Locatie

Appartement van I.P.R.R. vzw
Begijnenstraat 18 bus 9
2800 Mechelen
België

 

Voor wie

Deze workshop is toegankelijk voor EFT-therapeuten en hulpverleners die minstens het externship erkend door ICEEFT hebben gevolgd.

 

Kosten

[list line=”no” style=”style1″]

  • 150 EUR

[/list]

(Deze prijs is exclusief gespreksvideo’s, handleiding voor trainers en werkboek. Deze kunnen aangekocht worden bij EFT-Nederland van zodra je zelf een Houd Me Vast groep wil begeleiden.)

 

Inschrijven

[list line=”no” style=”style1″]

  • Inschrijven voor deze training gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
  • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding van je naam + training tot HoudMeVast begeleider. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
  • Je betaling geldt als inschrijving.
  • De plaatsen worden gereserveerd volgens betaling.
  • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Dit evenement is volgeboekt.