Verdiepingstraining EFT en geweld

Fighting for connection

Verdiepingstraining EFT: Werken met escalerende conflicten en geweld

 

Inhoud van de training

EFT en geweldPartnergeweld komt vaak voor, zeker bij koppels die relatietherapie volgen. Hoewel het vaak verborgen blijft voor de therapeut, verschijnen de onderliggende, escalerende negatieve interactiepatronen wel in de therapiekamer. Ervaring leert dat het werken met deze escalerende koppels niet eenvoudig is en dat de basisprincipes en methoden van relatietherapie de therapeut niet voldoende houvast geven. Deze workshop biedt specifieke inzichten, theorie en methoden die de therapeut kan helpen in het werken met geweldkoppels en sterke escalaties.

Wij vinden een groot deel van de antwoorden in EFT, meer bepaald in de onderliggende theorie van de gehechtheid en in een vertraging en verfijning van fase 1 werk. Deze tweedaagse workshop zal de deelnemers meenemen in:

[list line=”no” style=”style1″]

 • Een algemene kijk op escalerende interacties en geweldvormen in partnerrelaties en de wijze waarop we onderscheid kunnen maken in interventies.
 • We bieden de deelnemers een landkaart van hoe agressie en conflicten te begrijpen zijn vanuit onveilige gehechtheid en liefde.
 • We besteden ruime aandacht aan het begrijpen van het geweld binnen de escalerende interactiecyclus en bespreken vier basispatronen van geweld.
 • We besteden aandacht aan de eigen verantwoordelijkheid binnen de cyclus.
 • We dragen zorg voor de persoon van de therapeut en hoe hij/zij kan geraakt en betrokken worden in het werken met deze escalerende koppels.
 • We verfijnen ons in de-escalerende interventies door oefening en bieden nieuwe interventievormen.
 • We bieden woorden en zoeken naar taal die je kan gebruiken in het werken met escalerende koppels en geweld.
 • We trainen vaardigheden in het bespreekbaar maken van geweld.
 • We staan stil bij vormen van eigen geweld in de hulpverlening.

[/list]

Naast het specifieke thema van partnergeweld is deze training ook een goede verdieping van je fase 1 werk binnen EFT.

 

Lesgevers

Lieven MigerodeLieven Migerode, Erkend EFT supervisor en trainer introduceerde Sue Johnson in België ter gelegenheid van het Good Enough Couple Congres in 2006. Hij publiceerde eerder over partnergeweld. De EFT training voegt zich bij zijn 35 jaar ervaring als relatietherapeut. Lieven is lid van ICEEFT en erkend EFT supervisor en erkend EFT trainer.

Jef SlootmaeckersJef Slootmaeckers, certified EFT therapeut, werkt al jaren met partnergeweld. Hij specialiseerde zich in EFT en geweld en zoekt naar manieren om partnergeweld te benaderen vanuit gehechtheid en de liefde. Jef trainde afgelopen jaren verschillende teams rond partnergeweld. Hij is lid van ICEEFT.

Lieven en Jef werkten samen een benadering uit om partnergeweld te integreren binnen EFT. Dit resulteerde in het artikel:
Slootmaeckers, J. & Migerode L. (2017). Patronen van partnergeweld
Over koppels die vechten voor verbinding. Systeemtherapie, 29-1, 6-23.

Ze legden dit artikel voor aan Sue Johnson en kregen van haar de steun en de EFT-goedkeuring voor hun kijk op partnergeweld.

 

Werkmethoden

De workshop wordt opgebouwd door een afwisseling van theorie, videobespreking, oefeningen en rollenspellen. Daarnaast is er veel ruimte voor reflectie en emotionele verkenning van het thema geweld. Dit alles geeft een workshop die de therapeut helpt om partnergeweld en escalerende conflicten beter te begrijpen en die vaardigheden aanreikt om er concreet mee aan de slag te gaan.

 

Doelgroep

Therapeuten en hulpverleners die werken met escalerende conflicten en geweldkoppels en die affiniteit hebben met EFT.

 

Data

[list line=”no” style=”style1″]

 • Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2017

[/list]

 

Locatie

Jeugdherberg De Blauwput Leuven
Martelarenlaan 11A
3010 Leuven

 

Kosten

[list line=”no” style=”style1″]

 • 250 EUR

[/list]

 

Inschrijving

[list line=”no” style=”style1″]

 • Inschrijven voor de opleiding ‘werken met escalerende conflicten en geweld’ gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding: Naam deelnemer – EFT en geweld 2017. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
 • Je betaling geldt als inschrijving.

[/list]

 

Achtergrond

[list line=”no” style=”style1″]

 • Meer informatie over Lieven Migerode kan je terugvinden op zijn website www.lievenmigerode.com.
 • Meer informatie over Jef Slootmaeckers kan je terugvinden op deze pagina.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.