Workshop: EFT en trauma

Workshop: EFT en trauma

 

Inhoud van de training

Wie met koppels werkt heeft ongetwijfeld al te maken gehad met volgende situaties:
[list line=”no” style=”style1″]

 • Lichamelijk klachten
 • Onverklaarbare uitbarstingen
 • Hardnekkige woede
 • Paniek en angst
 • Afgesloten, onbereikbare cliënten
 • Chaotische patronen
 • Seksuele problemen

[/list]

Trauma blijkt veelal onderliggend aanwezig te zijn in al deze situaties. In deze workshop zoemen we in op de destructieve kracht van trauma in relaties en zoeken we wegen naar hernieuwde heling.

Trauma afkomstig uit de kindertijd, laat zijn sporen na in de huidige realiteit. De relatie komt door stress extra snel onder spanning te staan en dit vraagt veel van de partner. We kijken in deze tweedaagse naar diverse soorten trauma’s, zowel die met een grote en kleine T uit het verleden en ook naar trauma’s die in de relatie ongewild zijn aangebracht.

De natuurlijke reactie op trauma is wegdrukken of afreageren. De emotieregulatie raakt verstoord. Dit heeft een negatief effect op het zelfbeeld en op de partner. Conflicten kunnen hierdoor enorm oplopen.

De effecten van trauma ebben niet zomaar weg. Er moet werk aan gedaan worden. De enige manier om te helen, is er doorheen te gaan in de veilige aanwezigheid van een belangrijke ander.

In deze training gebruiken we het EFT-model voor het reguleren van de emoties en het doorbreken van de eenzaamheid. Het delen met de partner is het belangrijkste werk om schaamte en eenzaamheid te reduceren, maar is uiterst kwetsbaar om te doen. Werken met trauma koppels vereist geduld en moed. Langzaam en met voldoende aandacht voor het lichaam, omdat daar de resten van het trauma in opgeslagen zijn. Ik zal in deze training ook gebruik maken van de inzichten vanuit de sensorimotor-psychotherapie die moeiteloos aansluiten bij EFT.

 

Data

[list line=”no” style=”style1″]

 • Maandag 6 en dinsdag 7 september 2021
 • Telkens van 9u30 tot 17u00

[/list]

 

Trainer

Karin WagenaarKarin Wagenaar, erkend EFT trainer is erkend psychotherapeut sinds 1991. Zij geeft EFT trainingen vanuit de Stichting EFT Nederland.

Karin verzorgt ook geregeld voordrachten en workshops over EFT in het buitenland o.a. in België, de UK, Hongarije en IJsland. Zij schreef een succesvol boek: Relaties hoe doe je dat? uitgegeven bij Van Duuren.
Karin Wagenaar is bovendien Certified Therapist, Supervisor en Trainer in Emotionally Focused Therapy (EFT), aangesloten bij ICEEFT (het International Centre for Excellence in EFT) te Ottawa, en voorzitter van de Stichting EFT-NL.

Karin vervolledigde ook een training in sensorimotor therapy (P.Ogden) en heeft vele jaren ervaring in het werken in een kliniek voor persoonlijkheidsstoornissen.

 

Voor wie

Zowel voor ervaren EFT-therapeuten die hun kennis en kunde willen verdiepen in het werken met trauma als voor traumatherapeuten die via deze weg willen beleven wat EFT hen kan brengen.

 

Kostprijs

[list line=”no” style=”style1″]

 • Bij inschrijving en betaling voor 31/05/2021:250€ voor de twee dagen. Lunch inbegrepen.
 • Bij inschrijving en betaling na 31/05/2021: 280€ voor de twee dagen. Lunch inbegrepen.

[/list]

 

Waar

Jeugdherberg De Blauwput Leuven. (Vlakbij station)
Martelarenlaan 11A
3010 Leuven

Voor eventuele logies in Leuven zie: www.visitleuven.be

 

Inschrijving

[list line=”no” style=”style1″]

 • Inschrijven voor de workshop ‘Trauma en EFT 2021’ gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
 • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding van Naam deelnemer en Workshop Trauma en EFT of factuurnummer. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
 • Je betaling geldt als inschrijving.
 • Er wordt op het einde van de maand automatisch een factuur verstuurd naar de gegevens die u zelf invulde.
 • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Dit evenement is volgeboekt.