Workshop: Verslaving en EFT: Misschien heb ik je nodig

Workshop: Verslaving en EFT: Misschien heb ik je nodig

 

Opzet van de workshop

Wie binnen de hulpverlening actief is zal verslaving al in allerlei gedaantes ontmoet hebben. Elk verslavingsverhaal is op een eigen wijze complex, het bemoeilijkt behandelpaden en daarom deinzen we er vaak voor achteruit.

In deze workshop reik ik een aantal handvaten aan om met het EFT model, een verslaving te durven ontmoeten.
Mensen met een verslaving kunnen vaak pas kiezen voor onthouding wanneer ze voeling hebben met co-regulatie. Het verslavingsobject is immers het voornaamste hechtingsobject geworden om hun emoties te reguleren. Het opzetten van relatietherapie is een belangrijk ingrediënt om uit de gevangenis van een verslaving te raken.
Het hechtingsgeoriënteerde EFT-model van Sue Johnson biedt de rijkdom om echt contact tussen partners mogelijk te maken en het interpersoonlijk hechtingsapparaat (terug) aan de praat te krijgen.

De focus binnen deze workshop ligt op de specificiteit van het behandelen van een verslaving met het EFT model, binnen een relatietherapie. Ook als je niet met een partnerrelatie aan de slag kan gaan zal je handvatten krijgen om een verslaving op een hechtingsgeoriënteerde manier te benaderen.
Er is ruimte voor eigen voorbeelden en toepassingen zodat we er een rijke en boeiende dag van kunnen maken.

 

Opleider

Mieke HosteMieke Hoste is EFT-supervisor en opleider bij Rapunzel in Diest. Ze is tevens relatie- en gezinstherapeut in een eigen praktijk in Aalter en is diensthoofd psychologie in Az Damiaan te Oostende. Ze heeft reeds 20 jaar ervaring binnen de hulpverlening en specialiseerde zich in het domein van verslaving en EFT.

 

Data

[list line=”no” style=”style1″]

  • 07/02/2023
  • Van 9u30 tot 17u00

[/list]

 

Locatie

Clemenspoort VZW
Overwale 3
9000 Gent

Op 5 min wandelafstand van station Gent Sint-pieters.

 

Deelnemers

Voor iedereen die minimum een externship EFT volgde of de basistraining voor hulpverleners en counselors.

 

Prijs

[list line=”no” style=”style1″]

  • 150 euro
  • Lunch is voorzien

[/list]

 

Inschrijvingen

[list line=”no” style=”style1″]

  • Inschrijven voor de ‘Workshop EFT en verslaving’ gebeurt via het tabblad Reserveer een ticket voor dit evenement.
  • Je reservering is pas definitief na storting van het volledige bedrag op onze bankrekening BELFIUS BE70 0688 9742 4425 (BIC : GKCC BE BB) met vermelding: Naam deelnemer – Workshop verslaving en EFT. Na je online reservering krijg je overigens nog een email met gedetailleerde betalingsinformatie.
  • Je betaling geldt als inschrijving.
  • De factuur wordt opgemaakt op basis van de gegevens die je hier invult en wordt de maand volgend op je inschrijving verzonden.
  • Annulatie en terugstorten van het inschrijvingsbedrag komt met een administratiekost van 10% van het inschrijvingsbedrag. Annulatie is niet meer mogelijk 1 maand voor de start van de activiteit.

[/list]

 

Blijf op de hoogte!

Registreer voor de nieuwsbrief van EFT België en blijf op de hoogte van onze initiatieven.

Facturatiegegevens

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.