Supervisie

EFT-supervisoren

EFT therapeut worden vraagt naast opleiding en veel therapie ervaring met koppels in EFT ook supervisie.

Dat dit formeel zo is, ICEEFT vraagt 8 uur supervisie als voorwaarde voor erkenning/certificatie, is niet eens de belangrijkste reden om in supervisie te gaan.

EFT lijkt in wezen simpel. Dat is tegelijk waar en niet waar. EFT is eigenlijk Simpel/Ingewikkeld. Het model is helder, de bewegingen en interventies duidelijk, de timing is een houvast. Tegelijk is het simpele model omzetten in de complexe realiteit van de liefde ingewikkeld. Emoties, concepten, vaardigheden en het Zelf van de therapeut spelen op elk moment hun rol.

Supervisie, individueel of in groep is erg helpend om het model en zijn ingewikkeldheid echt onder de knie te krijgen en te incorporeren, letterlijk in het lijf, in de vingers, in de stem, in de houding, te krijgen.

Zoek je supervisie dan kan je terecht bij de erkende EFT supervisoren en supervisoren in opleiding. Dan kan je er van op aan dat je je zeker verdiept in het EFT proces. Jullie werken dan samen: supervisor en therapeut aan het ‘eigen’ maken van de EFT wijze om therapeut te zijn.