Tip van de maand

Sinds september 2013 verschijnen er in deze rubriek maandelijkse tips. Registreer je op onze gratis nieuwsbrief om automatisch op de hoogte gehouden te worden!

Kennismaking met EFFT: een verhaal

In december sloot ik mijn werkjaar af door deel te nemen aan de EFFT-opleiding gegeven door Jim Furrow en Gail Palmer in Utrecht. De opleiding was zo boeiend dat ik na de opleiding aan Lieven vroeg of ik er een stukje over mocht schrijven om te delen met de EFTcommunity in België. Op deze manier wil ik jullie even meenemen in het warme bad van EFFT, een mooie aanvulling op de EFT opleiding om ook met gezinnen te kunnen werken vanuit dit model. (meer…)

Hechtingskwetsuren: balanceren op het koord richting veiligheid

De tools in het omgaan met hechtingskwetsuren, waarvan sprake in dit artikel, zijn er om EFT-therapeuten uit te rusten voor de uitdagende taak om relaties te herstellen die gekwetst raakten door ontrouw en andere vertrouwensbreuken. De bijbehorende heftige emoties van kwaadheid, schaamte, rouw en angst kunnen ontmoedigend zijn voor de therapeut. Balancerend op een koord boven de afgrond van pijn en schaamte van de gekwetste partner en het schuldgevoel, het minimaliseren en de schaamte van de kwetsende partner, kan de therapeut erg onzeker raken om verkeerde stappen te zetten in het therapieproces. (meer…)